Visar Mulliqi

Biography

Visar Mulliqi

Biography

Visar Mulliqi lindi më 1966 në Prishtinë. Studimet i kreu në Fakultetin e arteve pran Universitetit të Prishtinës më 1990 si dhe magjistraturën në vitin 1997.

Prej vitit 1995- punon si asistent, ligjerues, asistent profesor dhe profesor i rregullt për lëndën e pikturës në Fakultetin e Arteve pranë Universitetit të Prishtinës.
Në krijimtarinë e piktorit Visar Mulliqi lëvrohet një pikturë ekspresioniste bashkëkohore e dimensioneve të mëdha, ku dëshira për një formë të madhe konstruktive është mjaft prezente dhe sugjestionuese.
Ka mar pjesë në shumë ekspozita kolektive dhe disa personale në Kosovë dhe në arenën ndërkombëtare: Kosovë, Austri, Shqipëri, Maqedoni, Francë, Japoni, Belgjikë, Gjermani, Zvicër etj., si dhe nga viti 1992-2004 pjesmarrës në të gjitha ekspozitat kolektive të organizuara nga “Shoqata e Artistëve të Kosovës” dhe “Asosacioni i Artistve Vizuel të Kosovës”.

Që nga viti 2000 ka pasur angazhime të ndryshme profesionale si: Themelues dhe udhëheqës i “Qendrës së Artit Bashkëkohorë” dhe “Video Art Festival” (tri edicione) në Prishtinë (2000-2002). Ka qenë kurator i kurseve për Art bashkëkohor, të parat në Kosovë në vitin 2000. Inicues dhe bashkëthemelues i ekspozitës tradicionale “Artistët e së Nesërmes” në bashkëpunim me Zyrën Amerikane dhe Galerinë Kombëtare të Kosovës si dhe themelues i shkollës së parë profesionale të dizajnit të modës në Kosovë “Design Factory” (2005-2008).

Aktualisht jeton dhe vepron në Prishtinë.

Visar Mulliqi lindi më 1966 në Prishtinë. Studimet i kreu në Fakultetin e arteve pran Universitetit të Prishtinës më 1990 si dhe magjistraturën në vitin 1997.

Prej vitit 1995- punon si asistent, ligjerues, asistent profesor dhe profesor i rregullt për lëndën e pikturës në Fakultetin e Arteve pranë Universitetit të Prishtinës.
Në krijimtarinë e piktorit Visar Mulliqi lëvrohet një pikturë ekspresioniste bashkëkohore e dimensioneve të mëdha, ku dëshira për një formë të madhe konstruktive është mjaft prezente dhe sugjestionuese.
Ka mar pjesë në shumë ekspozita kolektive dhe disa personale në Kosovë dhe në arenën ndërkombëtare: Kosovë, Austri, Shqipëri, Maqedoni, Francë, Japoni, Belgjikë, Gjermani, Zvicër etj., si dhe nga viti 1992-2004 pjesmarrës në të gjitha ekspozitat kolektive të organizuara nga “Shoqata e Artistëve të Kosovës” dhe “Asosacioni i Artistve Vizuel të Kosovës”.

Që nga viti 2000 ka pasur angazhime të ndryshme profesionale si: Themelues dhe udhëheqës i “Qendrës së Artit Bashkëkohorë” dhe “Video Art Festival” (tri edicione) në Prishtinë (2000-2002). Ka qenë kurator i kurseve për Art bashkëkohor, të parat në Kosovë në vitin 2000. Inicues dhe bashkëthemelues i ekspozitës tradicionale “Artistët e së Nesërmes” në bashkëpunim me Zyrën Amerikane dhe Galerinë Kombëtare të Kosovës si dhe themelues i shkollës së parë profesionale të dizajnit të modës në Kosovë “Design Factory” (2005-2008).

Aktualisht jeton dhe vepron në Prishtinë.