BIOGRAFIA

Biografia Personale e Visar Mulliqit si dhe e Muslim Mulliqit

BIOGRAFIA

Biografia Personale e Visar Mulliqit si dhe e Muslim Mulliqit

Biografia

Muslim MULLIQI u lind në vitin 1934 në Gjakovë. Akademinë e Arteve Figurative e kreu në Beograd te profesor Zora Petroviq. Studimet pasuniversitare i kreu te i njëjti profesor në vitin 1961. Ka qenë anëtar i SHAFK që nga themelimi. Është njëri prej themeluesëve dhe Dekan i parë i Akademisë së Arteve në Prishtinë, ndërsa anëtarë i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës është prej vitit 1980. Vdiq në vitin 1998.

Muslim MULLIQI u lind në vitin 1934 në Gjakovë. Akademinë e Arteve Figurative e kreu në Beograd te profesor Zora Petroviq. Studimet pasuniversitare i kreu te i njëjti profesor në vitin 1961. Ka qenë anëtar i SHAFK që nga themelimi. Është njëri prej themeluesëve dhe Dekan i parë i Akademisë së Arteve në Prishtinë, ndërsa anëtarë i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës është prej vitit 1980. Vdiq në vitin 1998.

Ekspozitat vetjake:

1952 – Pallati i Kulturës, Gjakovë,
1956, 1960, 1965 – Foajeu i Teatrit Popullor, Prishtinë;
1967 – Pallati i Kulturës, Smederevë:
1967 – Galeria e Shtëpisë së APJ-së, Tuzëll, Rijekë, Pulë,
1969 – Foajeu i Teatrit Popullor, Prishtinë;
1970 – Salloni i Vogël Figurativ, Novi Sad;
1973 – Galeria e APJ-së, Beograd;
1974 – Galeria Gjuro Salaj, Beograd;
1975 – Galeria Heleoart, Romë (Itali);
1979 – Galeria e Arteve, Prishtinë;
1980 – Klubi i Artistëve, Prishtinë; Galeria Bashkëkohore,
Podgoricë;
1981 – Pallati i Kulturës, Banja Llukë;
1982, 1991 – Galeria Forum, Zagreb;
1984 – Galeria e Vogël, Lubjanë;
1986 – Galeria e Shtëpisë së APJ-së, Beograd;
1987 – Galeria Moderne, Budvë;
1989,1990 – Galeria e KO, Grozhnjan; Galeria Kombëtare e
Arteve, Tiranë;
1996- Galeria Europa, Pejë, Galeria Roma, Prishtinë.

Ekspozitat vetjake:

1952 – Pallati i Kulturës, Gjakovë,
1956, 1960, 1965 – Foajeu i Teatrit Popullor, Prishtinë;
1967 – Pallati i Kulturës, Smederevë:
1967 – Galeria e Shtëpisë së APJ-së, Tuzëll, Rijekë, Pulë,
1969 – Foajeu i Teatrit Popullor, Prishtinë;
1970 – Salloni i Vogël Figurativ, Novi Sad;
1973 – Galeria e APJ-së, Beograd;
1974 – Galeria Gjuro Salaj, Beograd;
1975 – Galeria Heleoart, Romë (Itali);
1979 – Galeria e Arteve, Prishtinë;
1980 – Klubi i Artistëve, Prishtinë; Galeria Bashkëkohore, Podgoricë;
1981 – Pallati i Kulturës, Banja Llukë;
1982, 1991 – Galeria Forum, Zagreb;
1984 – Galeria e Vogël, Lubjanë;
1986 – Galeria e Shtëpisë së APJ-së, Beograd;
1987 – Galeria Moderne, Budvë;
1989,1990 – Galeria e KO, Grozhnjan; Galeria Kombëtare e Arteve, Tiranë;
1996- Galeria Europa, Pejë, Galeria Roma, Prishtinë.

Visar Mulliqi Art

Veprat

Visar Mulliqi Art

Veprat

Shpërblimet

Shpërblimet

1954 – Çmimi i Dhjetorit të Kosovës, Prishtinë;
1965 – Çmimi i Nëntorit të Qytetit të Prishtinës, Prishtinë;
1968 – Çmimi Blerës i Akademisë së Arteve të Beogradit në
Sallonin e Tetorit, Beograd;
1969 – Çmimi i SHAFK, Prishtinë;
1973 – Çmimi Blerës i Sallonit të Cetinjes, Cetinje;

1974 – Çmimii Sallonit Pranveror të Kosovës, prishtinë;
1975 – Çmimi Blerës në Sallonin Pranveror të Kosovës,
Prishtinë;
1990 – Çmimi i Parë për Pikturë në Sallonin Pranveror të
Kosovës, Prishtinë.
Veprat e tij gjenden te shumë koleksionarë, galeri e muzeume.

1954 – Çmimi i Dhjetorit të Kosovës, Prishtinë;

1965 – Çmimi i Nëntorit të Qytetit të Prishtinës, Prishtinë;

1968 – Çmimi Blerës i Akademisë së Arteve të Beogradit në Sallonin e Tetorit, Beograd;

1969 – Çmimi i SHAFK, Prishtinë;

1973 – Çmimi Blerës i Sallonit të Cetinjes, Cetinje;

1974 – Çmimii Sallonit Pranveror të Kosovës, Prishtinë;

1975 – Çmimi Blerës në Sallonin Pranveror të Kosovës, Prishtinë;

1990 – Çmimi i Parë për Pikturë në Sallonin Pranveror të Kosovës, Prishtinë.


(Veprat e tij gjenden te shumë koleksionarë, galeri e muzeume.)

Visar Mulliqi Art

Na Kontakto

Visar Mulliqi Art

Na Kontakto

Ekspozitat kolektive më me rëndësi:

1967 – Trienali i Artit Figurativ Jugoslav, Beograd;

1968 – Memoriali i V Nadezhda Petroviq, Çaçak;

1970 – Artet Figurative të Kosovës, Sarajevë; Pesë Piktorë nga Kosova,
Beograd;

1971-1979, 1980,1985, 1988 – Arti Figurativ i Kosovës, Katovicë (Poloni), Budapest (Hungari), Kozencë (Itali), Hanover (Gjermani), Kajro (Egjipt), Frankfurt (Gjermani), Helsinki (Finlandë), Oslo (Norvegji), Nju Delhi (Indi), Keln (Gjermani), Duisburg, Shtutgard (Gjermani), Palermo (Itali), Paris (Francë);

1972 – Manifestimi i Artit Jugosllav, Tingujt e Mermertë,
Arangjellovc; Artistët Figurativë të Kosovës, Banja Llukë;

1973 – Ekspozita e Sallonit të Artit Bashkëkohor, Beograd; Pesë Piktorë
nga Kosova, Beograd; 1973 – 1975, 1978 – 1980, 1982, 1985, 1987,
1991, 1992 – Salloni Pranveror i Kosovës, Prishtinë; Dhjetë Artistë nga Kosova, Beograd;

1974 – Ekspozita e Artit Figurativ të Kosovës; Nish; Çaste të Artit Bashkëkohor Jugosllav, Sombor;
Vjeshta XIV Figurative, Sombor;

1975-1978 – Arti Bashkëkohor i Kosovës, Shkup, Sarajevë, Zagreb;

1979, 1981, 1983, 1985, 1987 – Bienali i Vizatimit, Prishtinë; Çaste Pikturale Jugosllave,
beograd; 1980,1981- Arti Bashkëkohor i Kosovës, Beograd, Zagreb;

1979 – Ekspozita Ndërkombëtare, Slovenj Gradec;

1981 – Ekspozita e LSHAFJ, Shkup; 1983 – Vjeshta XXXIII Figurative, Sombor; Salloni XV Vjeshtor, Banja Llukë;

1983, 1987 – Arti Bashkëkohor i Kosovës, Beograd, Prishtinë, Dubrovnik;

1986 – Galeria mbi Atlantik, Toronto (Kanada);

1987 – Ekspozita Ndërkombëtare në Can-sur-Mer (Francë);

1988 – Trienali VI i Artit Jugosllav, Beograd; Artistët Figurativë Bashkëkohor Jugosllav, Beograd; Dhjetë Artistë Kosovarë, Augsburg (Gjermani);

1990 – Bienali III Ndërkombëtar, Kajro (Egjipt);

1992 – Zagreb; 1980, 1981 – Arti Bashkëkohor i Kosovës, Beograd;
Ekspozita Mbarëshqiptare, Tiranë.